Kapreze salata

Štampaj pošalji

Kapreze salata

Kapreze – to je perfektna sinteza divnih letnjih mirisa, brzine spremanja, punog ukusa svežeg paradajza, neodoljivog sira i ulja iz kuhinje grčkih bogova.


  • Težina pripreme
  • Vreme pripreme15min
  • Broj porcija1

Sastojci:

  • paradajz: 2 kom.
  • Biser Mladi sir: 125 g
  • svež bosiljak: 1 veza
  • seckani bademi: 1 kašika
  • maslinovo ulje: 1 kašika
  • beli luk: 1 čen
  • so
  • biber

Priprema:

Isecite paradajz i Biser Mladi sir na deblje kriške. Na veliki tanjir poređajte krišku paradajza, pa krišku sira. Iseckajte bosiljak (nekoliko listića ostavite za ukrašavanje), ubacite ga zajedno sa bademima, belim lukom i maslinovim uljem u blender i usitnite. Posolite i pobiberite po ukusu. Prelijte paradajz i sir smesom od bosiljka. Po želji krupno izmrvite malo crnog bibera i pospite ga po salati. Ukrasite listićima bosiljka. Poslužite uz prepečen hleb i crne masline.

Ključne reči: sir, paradajz, bosiljak, mladi sir, maslinovo ulje, biser mladi sir

Vaš utisak


Komentari

Dodaj komentar.


Facebook komentari

Niste uneli e-mail adresu!